måndag 3 september 2007

406 000 anledningar till missnöje

"Jag har inte betalt en krona" säger den fd Broder Tuck-mördaren angående Sefastssons fot i klaveret. Jag kan inte säga att jag hoppar av förvåning när jag läser uttalandet.
"Jag tog emot pengarna för juridiskt arbete" säger Sefastsson angående de 406 000 kronorna han fått. Jag inser att jag inte gjort det bästa av min utbildning.
"Han har inte tagit upp pengarna i deklarationen" säger skattemyndigheten och härsknar tydligen till.
" Jag har varit FN-soldat och sett mycket otäcka saker, men något så elakt som det här har jag aldrig varit med om", säger Driton Rexhepi som vill få sin stackars, förmodligen oskyldigt, för grovt narkotikabrott, dömde far frikänd. Jag undrar i mitt stilla sinne - var gjorde han sin FN-tjänst? Och varför finns det FN-styrkor där?

406 000 kronor... Undrar hur många timmars jobb den stackars Sefastsson har fått lägga ner... Om han lägger in sin kostnadsräkning till domstolen, tror ni att det finns en liten risk för honom att den kanske kan komma att sättas ned, i alla fall en liten smula? Och har han specifikation på räkningen? Spilltiden, är den en stor post?

Undrar om lillebror och storebror Aschberg får en summa i närheten av 400 000 för att de scoopat på det sätt de har gjort. Näe, vad tänker jag på! Klart att de inte får en spänn. De har sin lön. De skulle aldrig tubba någon till brottslig gärning för småpengar. Inte skulle väl de försöka tubba folk till att säga och göra olagliga saker för att få berömmelse och ära heller! Eller... alltså... jag tror inte att bröderna Aschberg har något annat än ädla motiv till att tubba... eller... ok för att de vill kanske... eller... NÄE, vad tänker jag på! Skulle Robert, mannen som alltid sett journalistiken som ett sätt att opartiskt belysa samhällsfenomen och låta betraktaren själv göra sina slutsatser, skulle HAN agera på något klandervärt sätt... Förlåt. Jag inser mitt misstag.

Lustigt nog, eller det kanske är fel ord, så vill kvinnan som inte blev våldtagen av den inte alls perverse plastikkirurgen i Malmö ha 450 000 kronor i skadestånd. Även här tycker jag att det är dags för det svenska rättssystemet att agera kraftfullt mot sådana löjeväckande anklagelser mot stackars oskyldigt utpekade, högt prominenta herrar i eliten av vårt samhälle! Han har ju givit en alldeles tillfredsställande förklaring till varför hans sperma fanns inne i kvinnan! Han hade ju bara varit på toa och tajjat lite granna, får man inte GÖRA det som läkare? Ok att han missat handskarna... Men det är ju inte som att han har HIV eller nå´t!

Idag skall hans son sätta the record straight och förmodligen tala om vilket litet fnask hans föredetta, den lilla lögnerskan, är. Hon kanske har visat tendenser till sexuell avvikelse redan under tiden förhållandet fortgick? Eller så kanske hon har sagt till sitt ex att hon kan acceptera att farsgubben utför ingreppet (om jag inte missförstått det så handlade det om laser på bikinilinjen) lite billigare mot att han drar in på kostnaden på handskar. Och att man använder full narkos eftersom fadern är i utbildningsskedet av taihjälhårsäcks-behandling vilket gör att det kan bli lite väl smärtsamt utan.

Hu, vad jag är cynisk idag.. Vet inte ifall det beror på de 406 000 lite babykräks jag har fått över mig, över soffan, över min säng, över Antons vagga, över Anton och varhelst annars min son befunnit sig denna morgon. Barnet himself är så vansinnigt grinig, vilket förmodligen beror på att inget av det 406 000 kilo babybajs som ligger och jäser i hans lilla magge har haft den goda smaken att se dagens ljus ännu. (Visst hopp finnes, just i detta nu ligger han och är högröd i ansiktet och ser väldigt, väldigt koncentrerad ut) Jag har i alla fall inte fått på mig kläder och har heller inte ätit frukost. När han äntligen blev tyst prioriterade jag min trogna läsarkrets. Det är du, det, Jenny.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Men vad hände med anonym?!

Anonym sa...

Ja, du... Det undrar jag också... Det är bara att acceptera - jag blir aldrig Martina Haag, min blogg kommer aldrig att bli en storsäljare.

Men det är ok. Fast jag känner mig lite sviken av min lillebror. Han hade inte blivit långlivad i en italiensk familj!