måndag 13 augusti 2007

Till den som har skall vara givet

Hrm. Jag har varit på utställning i helgen, och jag vill ju egentligen babbelibabbla en himla massa om detta... Men jag vet å andra sidan hur kul det anses vara när jag babblar om katterna. Så jag börjar väl med vad jag tycker är tråkigast och fortsätter uppåt i intresselistan.

Dagordningen lyder därför:

1. Lars Ohly
2. Fastighetsägarna
3. Bolaget
4. Bebisen
5. Min hälsa
6. Kattutställning
7. Linda R

Punkt 1
Lars Ohly talade på något ställe om att regeringen suger fetfett. Jätteförvånad är jag. Jag trodde att han i år, liksom alla år tidigare och liksom hans föregångare, skulle applådera borgerligheten och berömma Alfons för den handlingskraft som uppvisats sedan valet. Men icke.

Lars Ohly sänkte Alfons och hela regeringen. Som exempel valde han sin egen gamla mor, som enligt Ohly satt på ett taskigt hem och knappt hade mat för dagen och ingen kom och städade för henne och inte kunde hon unna sig någon guldkant i tillvaron. I solidaritetens namn, sade Ohly, var det därför viktigt att mer pengar lades till de äldre. Även om detta innebär högre skatter.

ÄR DU VAKEN LARS? Hör du vad du själv säger? Hör du hur du låter? Din mor har fött dig, hon har förmodligen satt kläder på din kropp, hon har förmodligen gullat med dig, berättat sagor och lärt dig skala morötter. Hon har förmodligen oroat sig för dig när du varit sjuk och torkat ditt kräk och tvättat din nedbajsade rumpa, fast du var sex år gammal och kunde göra det själv. Nu låter du henne sitta där på ett taskigt hem, du tjänar 80 000 i månaden (jag tror att alla riksdagsgubbar gör det...) och ok om du inte har tid att åka hem till henne och städa och fika och ge lite av den tid hon givit till dig tillbaks, så skulle du kunna betala en vit städfirma att städa åt henne. Kanske ge henne lite extrapengar så att hon kan köpa lite karameller? Din lille vidrige, otacksamme, onde lille (jag vet att det är "lille" #2) bortskämde SNORUNGE!
Om du fan inte kan vara solidarisk med den viktigaste i hela din familj (vilket alltid är modern. Det är bara så, utan mamma skulle äckelsnåle Lars inte finnas... Pappa kan vem som helst vara.) hur skall du då kunna kräva av andra att vara solidariska med DIN mamma? Betalar du för din mamma efter din förmåga, så betalar jag för min mamma med min förmåga. Mina skattepengar vill jag skall gå till Elin eller Olga eller vad hon nu heter, den där gamla tanten som INTE har några ungar som SKULLE kunna pröjsa för dem.

Tack, ÄckelOhly, du gav mig ytterligare anledning till att inte bara låta bli att rösta på vänstern, du gav mig även ytteligare agg mot allt rött.

Punkt 2.
Fastighetsägarna är sura på Alfons de med. Nu "rasar" de mot reavinstbeskattningen.
Jaha, men då sänker vi den igen, tycker jag. Och återinför fastighetsskatten. Fastighetsägarna gillade ju den så mycket. Eller hur var det nu....
Hur skall ni HA det, killar och tjejer? Den berömda kakan kan bara ätas och sparas om man spyr upp den. Och det är inte så trevligt!

Punkt 3.
Har lunchat med Linda idag. Inte den berömda Linda, utan den Lindan som jag gillar. Linda fick Bolagets lilla bittra skrift ställd till Hyresnämnden om varför jag inte skall bo kvar här. Jag (eller Linda, dådå...) skall ha svarat till Hyresnämnden innan den 15:de.
Inget nytt, alltså. Men känslan av omotiverad osäkerhet över boendesituationen minskar inte. TÄNK om jag har gjort mitt barn bostadslöst? Eller snarare - tänk om Bolaget vinner bataljen? Men hur skulle de kunna göra det? De har ju faktiskt fel. De är onda, men de har fel. Och i mitt Oz så belönas inte det. Men tänk om jag är kvar i Kansas?

Punkt 4.
Min son är lite gnällig. Det har han inte varit innan. Antar att jag smittat honom med min dåliga hälsa. Han är lite varm också. Vi har första dagen utan pappa efter semestern, idag, han och jag. Min son är förresten vansinnigt söt.

Punkt 5.
Jag är döende. När jag kom hem efter lunchen var jag trött och vinglig och genomsvettig. Jag håller på att hosta ur mig lungorna och luftrören. Typiskt att man skulle få en släng TBC, eller om det är lungebola, just nu... Men jag kan utan dåligt samvete strunta i städningen, undantaget uppröjningen och tvättningen av kattutställningsrelaterade ting som just nu fyller hela eksoffan och de närliggande ytorna.

Punkt 6.
Som småbarnsmor får man verkligen annorlunda prioriteringar. Det trodde jag faktiskt inte riktigt på, även om jag misstänkte att folk som redan hade barn hade rätt. Esther hade således sitt fula blå burskynke i helgen.
Lördagen var så varm, så varm så varm, och Esther var inte alls sugen på att ställas ut från början. Inte blev det bättre av att jag och Emma i panik försökte rycka de vita hårstråna i hennes öron (Esthers, alltså) i en stökig utställningshall. Domaren, Mantovani, valde mellan henne och Tintomaras Juanita i BIV:en, och motiveringen till att välja Juanita var Esthers sura humör. Hon ville VERKLIGEN inte visa upp sig! Surt, för det kanske, kanske, kanske kunde gått annars. Men, å andra sidan, hon blev champion i lördags!

Vi sov hos syrran i Falkenberg.

Söndagen började med att vi försov oss och fick slänga in alla grejer och Anton och katten i hast och köra alldeles för fort för att hinna i tid. Väl framme pustade jag ut och fikade, och fikade och fikade, väl medveten om att Reijers, som skulle döma Esther, GILLAR Esther, men tycker att hon har lite för små öron och har för mycket underull i pälsen. Men Juanita, å andra sidan, har inte samma underbara ögonfärg som Esther alltid för beröm för av Reijers, och inte heller samma underbara bruna nyans, som Reijers går loss på vad gäller Pester. Så, allt jag behövde göra var att borsta ur Esther ordentligt, dra över henne med ett sämskinn och hoppas på det bästa. Men jag fikade för länge och fick springa med Esther till bedömningen utan att hon sett ett sämskinn ens på bild den dagen.
Och - Juanita vann. Med motiveringen att öronen på Esther var för små (VILKET DE FAN INTE ÄR - jag gillar Reijers, men ESTHERS ÖRON ÄR INTE FÖR SMÅ! De skall inte vara större. Tycker jag. Och ingen annan domare klankar på hennes öron! Så det så! Tvärt om sade Mantovani i lördags att Esthers öron var BÄTTRE i storlek än Juanitas, men att Juanitas satt bättre på huvudet, och DET kan jag hålla med om!) samt att Esther hade för mycket underull. Attans. Hade jag bara borstat ur henne. Hade jag bara putsat upp henne. Då kanske, kanske, kanske...

Men jag måste ändå säga att Reijers är en sådan favoritdomare. Ingen har bättre hand med katter än den mannen! Han fick fram Esthers utställningsjag igen, i alla fall till en viss del. Önskar att jag hade samma hand med djur!

Na, ja, Esther fick sitt cert i alla fall, utan diskussion eller frågetecken. Måste ta mig till Norge nu så att hon blir internationell champion innan hon får sig ett skjut. För att uttrycka sig smakfullt.

Punkt 6.
Lindabibeln är fortfarande mystiskt borta. Men istället bjussar jag på följande länkar:
http://www.youtube.com/watch?v=JQMkqel3A6Y
Lägg märke till det utmärkta uttalet! De exklusiva miljöerna! Den tänkvärda texten! Som Linda själv sade: En revanch!
http://www.youtube.com/watch?v=sRrIU3OI2fg
Lägg märke till den utmärkta läppsynkroneringen! Det smakfulla framträdandet! Den tänkvärda texten!

2 kommentarer:

Jenny sa...

Mein gott! Bjussar tillbaka:

http://www.expressen.se/noje/1.793855/rosing-vald-till-sexigast-i-varlden

Emeles sa...

Fantastiskt!!! Måste kolla vad det är för kioskvältande blaska!

Hur vet de vem Linda ens ÄR är min fråga? Har de hört och sett Summer Love, måhända?