fredag 24 augusti 2007

Asså ja ba, va?

Jag vill uppmana mina nu två läsare (Jenny och den nytillkomne Anonym) att ta en liten stund till att gå in på http://www.familjeliv.se/ : s forumsida och studera denna lite mer ingående efter dagens blogg. Den är rolig på så många olika plan!

Igår, efter att jag haft besök större delen av dagen, gick nämligen JAG in på detta diskussionsforum. Jag har tidigare varit inne på kattforumet, som även det ger en del underhållande läsning (http://www.kattforum.se/ , välj med fördel "allmänt kattprat" eller vad det heter, och titta särskilt efter rubriker som "Arg" eller "Missan har somnat"), men även kan ge små tips och råd samt en del information (särskilt under rubriken "utställning" där man bland annat avhandlar doping då och då, men också ger var-när-hur-info). Igår skulle jag kolla när folk började ge sina telingar smakprov på annan mat än Nutramigen eller bröstmjölk för de som har.

"Är det verkligen så jävla sjukt att ja ska behöva betala för att min 2 månaders dotter ska få mat?Min mjölk försvann efter en månad å nu får hon NAN1 å de ska ja betala, när ja inte kan amma=(så jävla sjukt........de e ju lite annorlunda ifall ja inte vill amma, men nu kan ja ju inte å ja har lägsta mammapengingen oxå..... "

Är ett genuint inlägg som väckte stor debatt. Svenskan som används i ovanstående är ganska typisk för hela forumet. Använd sökfunktionen och slå på ord som "asså", "ba", "öh" och "mäh" eller gör små stavfel, typ "alergi". Jättekul!

Någon stackars människa tillstod att hon låtit barnet smaka på glass, cocacola och marschmallows. Åhoj vad folk blev arga! Moralisterna visste inga gränser för sina ondgöranden! Att biktaren senare förklarade att hon minsann bara låtit barnet SMAKA gjorde ingen skillnad.

Av detta lärde jag mig tre saker:
1. Man behöver inte ha någon form av hjärna för att skaffa barn. Folk utan hjärna söker ofta stöd av varandra på internetforum, det visste jag sedan innan, men att det var så illa ställt med iq-förråd och ordkunskap visste jag inte.
2. Folk gillar att mobba andra
3. Vill man ha stöd och råd skall man definitivt inte sätta ut något inlägg på Familjeliv, för NÅGON kommer onekligen att såga dig rejält längs fotknölarna. För fel lär du göra!

Vad jag inte lärde mig var när man kan börja ge min lille son lite annan mat än Nutramigen. För inte fan vågar jag lita på mina systrar, Medmödrarna! (Dock är inlägg som "snabbt svar, kan man ge avocado till 4 månaders" lite inbjudande - vari ligger paniken? Eller Är överviktiga barns föräldrar elaka? - man bara VET att ondskan härjar under en sådan rubrik! )

Snart kommer min mor. Jag måste tvätta mig själv och min kräkson innan hon kommer.

2 kommentarer:

kejtotheemtotheeij sa...

Jag orkar inte. Läsa hela sidan alltså. Så det är möjligt att jag missat viktig information. Men...

...jag har inte sett någon länk till det viktigaste som hänt i real-life/dokusåpeSverige sedan andra säsongen av baren, nämligen såpan "The Bitch Tour". Varför är det så? Har du missat? Linda, Fadde och Han den där äckliga tar ju med tittarna "back-stage" på alla hippa saker som händer i t.ex. Ö-vik. De kör ju till och med Go-kart. Micke Syd är med. Och Niklas Wahlgren. Blinka dock inte för då kan du missa.

Har du missat? Det har ju gått i tre delar. Om det är så kan du inte under några som helst omständigheter kalla dig för "Linda-fan". Se länk:

http://bubblare.se/bitchtour/

När såpan uppmärksammades i Aftonbladet så utlåvades en unik möjlighet att se glamouren bakom kulliserna, det är bara att hålla med.

Emeles sa...

asså ja ba VA!

Hur har jag kunnat missa?

fan ta mina småländska gener som bara tillät Sveriges långsammaste bredband. Eller smalsnöre, snarare...