Det hela började väl i förrgår, tror jag. Vi var varma, vi var trötta och vi orkade inte gå till affären.
"Vad skall vi äta" sade maken. Jag låg i soffan, halvt medvetslös av värmeslag.
"Vi har färsk pasta i kylen" sade jag. "Vi tar den, persilja och vitlök och lite oliver och parmesan" sade jag. Därefter satt vi pustandes och åt jordnötter till aftonvard.
Idén släppte dock inte, så ikväll gjorde jag det. Inte med våra Eldorado-oliver och inte med den lilla skalk torkad parmesan som låg i kylen och såg ledsen ut, utan vi hade minsann uppgraderat oss på väg från Liseberg.
Medans vattnet kokade upp för pastan så fräste jag en STOOOOOR vitlöksklyfta i olivolja och kastade i ett rejält knippe persilja och lite, för ändamålet införskaffade svarta oliver (urkärnade - och DYRA) i olja (utan marinad), svartpeppar och chilipeppar. Mosade till oliverna medelst trägaffel. Tog ett par matskedar av pastavattnet och hällde i vitlöks/persilje/olivfräset för att reda av. Hällde lite extra olivolja över pastan när den kokat klart, blandade "såsen" med pasta och toppade med parmesan.
Så JÄÄÄÄÄÄÄÄVLA gott. VärldsIpromise! Skall aldrig glömma bort! Tänk vad lite värmeböljeslöhet kan väcka för banbrytande idéer!
2 kommentarer:
Åh fy fan vad gott. Det vattnas i min mun Anna. Hoppas solen lyser i Halmstad också!
Mmmmmm!
Blir himla sugen....
Skicka en kommentar