Idag har jag, among other things, varit på lotten. Och vad har jag gjort på lotten i början av januari?
Håll i dig, ty nu blir det spännande.
Jag har rensat ogräs, djupkrattat landen, hackat sönder den frusna komposten och lagt på det gamla jordgubbslandet, jag har täckt över kronärtsskockorna (jo, någon av dem lever fortfarande i alla fall) och jag har förpassat allt porslinskross, järnskrot och glaskross som jag hittat i jorden de senaste tre åren till evigheten. Jag har flyttat alla kantstenar som stod uppallrade i den mörka hörnan och förhoppningsvis stört alla sniglars djupsömn samt sett till att den underliggande kirskålen kanske fryser ihjäl.
Jag har skördat den allra sista broccolin och jag har tagit hem grönkål (och grävt upp kålstockarna och lagt dem på komposten).
När jag kom hem så gjorde jag, för första gången min debut som grönkåls- och broccolisoppekock! Det du!
Grön kål. Grönkål. Som jag har gjort soppa av. Tillsammans med broccoli. Som jag har odlat och skördat.Håll i dig, ty nu blir det spännande.
Jag har rensat ogräs, djupkrattat landen, hackat sönder den frusna komposten och lagt på det gamla jordgubbslandet, jag har täckt över kronärtsskockorna (jo, någon av dem lever fortfarande i alla fall) och jag har förpassat allt porslinskross, järnskrot och glaskross som jag hittat i jorden de senaste tre åren till evigheten. Jag har flyttat alla kantstenar som stod uppallrade i den mörka hörnan och förhoppningsvis stört alla sniglars djupsömn samt sett till att den underliggande kirskålen kanske fryser ihjäl.
Jag har skördat den allra sista broccolin och jag har tagit hem grönkål (och grävt upp kålstockarna och lagt dem på komposten).
När jag kom hem så gjorde jag, för första gången min debut som grönkåls- och broccolisoppekock! Det du!
Det blev en sådan fantastisk grönkålssoppa så jag har aldrig ÄTIT någon så god grönkålssoppa! Kanske, kanske, KANSKE skulle den vunnit på lite sherry - men det är bara en eventualitet. Jag har väl fan ingen sherry hemma.
Och ikväll, minsann, så skall jag göra min jettemomsiga kycklingpaj. Mitt adelsmärke, som jag inte har gjort på tio år. Dessvärre har jag ju aldrig arbetat efter något recept, så vi får väl se om det sitter i ryggmärgen eller om det blir pannkaka av alltsammans.
Vad jag dessutom borde göra ikväll är att tvätta min vinterjacka, ty en dag på lotten gjorde den rätt lerig. Och tvätta mina stövlar, ty en dag på lotten gjorde dem mycket leriga. Och lägga upp mina nya jeans. De är inte leriga men väldigt, väldigt långa. Eller så är jag väldigt, väldigt kort.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar